Roppi Zoo: Ero aikataulun mukaisen ja ilmaisen ruokinnan välillä

Pet omistajat haluavat aina parasta heidän ihanille kumppaneilleen. Siksi useimmat ihmiset käyvät läpi laajaa tutkimusta tarjotakseen heille mahdollisimman terveellistä ruokaa. 

Lemmikkiesi ruokinta liian usein voi kuitenkin aiheuttaa liikalihavuutta. On monia tekijöitä, jotka sinun on otettava huomioon ruokkiessasi kumppaneitasi. Jos yrität löytää tehokkain tapa ruokkia heitä, Roppi Zoo on täällä auttamassa!

Ilmainen ruokinta

Ilmainen ruokinta on menetelmä, jossa jätät kulhoon ruokaa lemmikkisi luo aina. Tämän lähestymistavan avulla heillä on jatkuvasti pääsy ruokaan ja he voivat syödä niin usein ja niin paljon kuin heidän sydämensä haluaa.

Vaikka tämä on varmasti kätevä ja helppo ruokintamenetelmä, sillä on haittoja. Ensinnäkin se voi välittömästi johtaa liikalihavuuteen, koska useimmilla eläimillä on taipumus syödä enemmän kuin tarvitsevat, jos heille annetaan mahdollisuus.

Toinen haittapuoli tälle menetelmälle on, että se todella toimii vain, jos syötät kuivaa ruokaa. Se myös vaikeuttaa lemmikkisi ruokailutottumusten valvomista, mikä voi saada heidät sairastumaan helpommin. 

Hyödyt ilmaisesta ruokinnasta

 • Kätevä – varsinkin jos sinulla on kiireinen aikataulu ja et ole paljon kotona

Haittoja ilmaisesta ruokinnasta

 • voi johtaa liikalihavuuteen
 • Yksi lemmikki voi syödä kaikkea ruokaa
 • Rajoitettu kuivaruokavalioon
 • Kyvyttömyys seurata lemmikkien ruokailutottumuksia

Aikataulut Ateriat

tällä menetelmällä , voit ruokkia lemmikkisi annoksina tietyin välein koko päivän. Kullakin aterialla tarjoamasi ruokamäärä vaihtelee useiden tekijöiden, kuten lajin, rodun, iän, koon, aktiivisuustason, päivässä syötettyjen aterioiden määrän ja muiden terveystekijöiden mukaan. 

Vaikka aikataulun mukaiset ateriat eivät ole yhtä helppoja ja käteviä kuin ”ilmainen ruokintamenetelmä”, tämän lähestymistavan mukana on lukuisia etuja. Täällä voit hallita lemmikkisi ruoan saantia, seurata heidän ruokailutottumuksiaan tarkemmin, sitoutua lemmikkisi kanssa ja sinulla on enemmän vapautta sellaisten ruokien kanssa, joita lemmikkisi syö.

Plussat aikataulun mukaisista aterioista

 • Lisää hallintaa ruokavaliossaruokavalio
 • Kyky seurata lemmikkisi ruokailutottumuksiaMuistuttaa
 • Sitoutuminen
 • Monipuolisempi
 • enemmän lemmikkisi luonnollisia syömisen vaistoja / tottumuksia

Aikataulutettujen ruokien haitat

 • Se vie aikaa ja vaivaa. 

Mikä on parasta?

Vain nopea vilkaisu yllä oleviin luetteloihin osoittaa, että aikataulun mukaisten aterioiden ruokinnassa on ehdottomasti enemmän etuja kuin ilmaisella rehulähestymisellä. Jos haluat kokeilla aikataulun mukaisia ​​aterioita lemmikkisi kanssa, mutta sinulla ei ole työaikataulua, joka sallii sen, suosittelemme kokeilemaan yhtä monista markkinoilla olevista automaattisista ajastetuista syöttölaitteista.